Δευτέρα, 5 Οκτωβρίου 2009

Εκλογες 2009

Άλλη μια εκλογική διαδικασία έλαβε τέλος. Το ΠΑΣΟΚ έλαβε το 44% και αυτοδυναμία με 159 έδρες ακολουθεί η ΝΔ, μετά το ΚΚΕ, το ΛΑΟΣ και τέλος το ΣΥΡΙΖΑ. Εκτός βουλής έμειναν τελικά οι Οικολόγοι που συγκέντρωσαν το 2.52%.


Ότι οι Οικολόγοι έμειναν εκτός βουλής είναι σίγουρα ένα πλήγμα για το ελληνικό ΛΟΑΔ κίνημα καθώς είχε δύο ανοιχτά gay υποψηφίους που σημαίνει οτι, μαζί με το ΣΥΡΙΖΑ, θα ασκούσε μεγαλύτερες πιέσεις στο ΠΑΣΟΚ για τα δικαιώματά μας. 
Μην ξεχνάμε ακόμα τις επαναφορές του θέματος του συμφώνου που έκανε το κυβερνών, πλέον, κόμμα λίγο καιρό πριν την προκύρηξη των εκλογών. Το ερώτημα είναι τώρα που έγινε κυβέρνηση τι θα κάνει; 


Βέβαια επειδή όλοι μας υπόσχονται σύμφωνο μην ξεχνάμε ότι το σύμφωνο δεν είναι μια καραμελίτσα για να γλυκαθούν οι "ανώμαλοι" και να σταματήσουν να ασχολούνται, αλλά είναι η αρχή των κεκτημένων. Δηλαδή η αρχή των διεκδηκίσεών μας. Το σύμφωνο είναι σχεδόν σίγουρο πως θα κατοχυρωθεί αλλά πρέπει να συνεχίσουμε με περισσότερο ζήλο την προσπάθειά μας.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου