Πέμπτη, 25 Μαρτίου 2010

Απόδειξη βιολογικότητας της ομοφυλοφυλίας: Προβληματισμοί.

Λοιπόν μετά από μια ολιγόμηνη απουσία επανέρχομαι υπό την σκιά ενός χωρισμού, συμμετέχοντας φυσικά στο θέατρο του παραλόγου εν αγνοία μου και όλα αυτά πάντα κάτω από την σκιά των επερχόμενων πανελληνίων (έτσι για να γουστάρουμε!) και όλη αυτή η μακροσκελή και ψυχοπλακωτική εισαγωγή είναι για να δικαιολογηθώ για την απουσία μου (και για την συνέχειά της).Όμως  ήρθε η ώρα να μπω στο θέμα.

Προσφάτως σε e-press διάβασα μια έρευνα η οποία προσπαθεί να αποδείξει την βιολογικότητα της ομοφυλοφιλίας. Δύο πράγματα σκέφτηκα όταν διάβασα την έρευνα αυτή. Γιατί τόση κωλοκαψάδα για να βρεθεί απόδειξη περί βιολογικότητας της ομοφυλοφιλίας; Και είμαστε σίγουροι ότι η απόδειξη αυτή δεν θα επισύρει μεγαλύτερα προβλήματα από όσα ήδη υπάρχουν;

Ας αναλύσουμε το πρώτο ερώτημα.
Θεωρώ πως η βιολογικότητα της ομοφυλοφιλίας είναι απόλυτα φανερή χωρίς να ψάχνουμε να βρούμε το μήκος των δαχτύλων μας ή την δυνατότητα ακοής μας (κατί το οποίο ίσως είναι υποκειμενικό αλλά ας το αφήσω στους βιολόγους καλύτερα γιατί και εγώ το καημένο παιδάκι της θεωρητικής είμαι δεν ξέρω και πολλά). Γιατί είναι αυταπόδεικτη η βιολογικότητα της ομοφυλοφιλίας; Γιατί απλά όλοι μας υποσυνείδητα πάντα ξέραμε από μικρά ποιος είναι ο σεξουαλικός προσανατολισμός μας, ασχέτως αν το καταλάβαμε στην εφιβική ή ενήλικη ζωή μας ή δεν το αποδεχτήκαμε ποτέ.

Η επιστημονική απόδειξη χρησιμεύει πρώτων ώστε να φύγει από εμάς το μπαλάκι, δηλαδή έτσι γεννήθηκα δεν φέρω ευθύνη και κατα δεύτερων να το τρίψουμε στην μούρη της μαμάς και του μπαμπά και να τους πούμε έτσι με γεννήσατε. Παρ' όλα αυτά δεν νομίζω ότι έχει σημασία η απόδειξη αν εμείς ξέρουμε ποιοί είμαστε και μπορούμε να πείσουμε τους άλλους με την συμπεριφορά κυρίως αλλά και με τον λόγο πως η ομοφυλοφιλία είναι ένα χαρακτηριστικό όπως το ξανθό μαλλί.


Πάμε στο δεύτερο ερώτημα.
Από την μια θα ηρεμήσει το κεφαλάκι μας ότι εμείς δεν φταίμε όμως ποιος μας εγγυάται ότι κάποιοι δεν θα προβούν σε χιτλερικές τακτικές τύπου "να γιατρέψουμε το παραφυσικό". Σε κοινωνίες όπως της Ολλανδίας και της Σουηδίας μια τέτοια ανακάλυψη θα ήταν απλά η λύση μιας απορίας στην ελληνική κοινωνία όμως κάτι τέτοιο θα έδινε την ευκαιρία στον κάθε γονέα να "γιατρεύει" την ομοφυλοφιλία του παιδιού του. Στον ανατολικό κόσμο δε θα γίνει "επανάσταση" με μια τέτοια ανακάλυψη. Ίσως δούμε τραγικά πράγματα όπως δωρεάν ίαση της ομοφυλοφιλίας.

Άρα μήπως θα ήταν καλύτερα να αποδεχτούμε αυτό που είμαστε και να πολεμήσουμε με αυτά που έχουμε διότι δεν είναι όλη η παγκόσμια κοινότητα έτοιμη να δεχτεί κάτι τέτοιο;

1 σχόλιο:

 1. Προς το Blog σας
  Ένα νέο blog γεννήθηκε με σκοπό να δώσει βήμα σε όλους τους Έλληνες ..Ένα Blog όπου μπορεί ο καθένας μας να γράφει ότι τον απασχολεί επώνυμα η ανώνυμα…ένα blog που δίνει την ευκαιρία σε όλους τους Έλληνες να πούνε όλα αυτά που μέχρι τώρα διστάζανε να πούνε .. Αν θέλεις και εσύ να κάνεις κάτι για όλη αυτή την απάτη που βλέπεις γύρο σου ..έλα μαζί μας …..Το Blog σου δίνει την δυνατότητα να ακουστή η γνώμη σου σε ένα ευρύ κοινό χωρίς πολιτικούς ,κομματικούς ,εθνικούς, θρησκευτικούς, η άλλους περιορισμούς .
  Κάνε τώρα την αρχή έλα μαζί μας…………
  Οι απόψεις που θα γράφεις εδώ δεν λογοκρίνονται σε καμιά περίπτωση και δημοσιεύονται ακέραιες
  Ζητάμε και την δική σας στήριξη καθώς το Blog προωθεί τις απόψεις των Blogger και των πολιτών, και όχι δικές μας…..
  www.ksipnistere.blogspot.com

  www.ksipnistere.gr
  Βάλτε και εμάς στη λίστα με τα ιστολόγια σας... ότι θέλετε μπορείτε να το στείλετε στο e-mail μας και από κάτω το link σας και δημοσιεύετε ακέραιο.

  ΑπάντησηΔιαγραφή